Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.
Cauta:

Contactati-ne ACUM!
(+40) 021.330.43.02
Whatsapp Klasstour pe Skype Agentia de turism Klasstour


Newsletter
Fiti la curent cu ofertele de vacanta. Abonati-va la newsletterul nostru si primiti cele mai bune oferte direct in email.
Aboneaza-te!
Booking.com
Personalizeaza-ti vacanta!
Daca nu ai gasit ce doreai in ofertele noastre spune-ne ce vrei si te vom ajuta.
Comanda
Craciun 2020 in MARAMURES
Craciun 2020 in MARAMURES
Craciun 2020 in MARAMURES
969 Lei
/persoana

Craciun 2020 in MARAMURES


Sighisoara-Bistrita-Borsa -Bisericile Poienile Izei, Barsana, Budesti si Sapanta-Moisei -Bisericile Rogoz si Rohia-Mocanita Valea Vaser -Manastirile Moldovita si Voronet

Perioada 23.12 -27.12.2020
4 nopti cu mic dejun + Pranz traditional de Craciun
Tarif: 969 Ron/ persoana, loc in camera dubla

 
Ziua1-23.12:BUCUREȘTI -SIGHISOARA-BISTRITA-BORSA(cca.525km)
Pornim la06:00 dinparcarea AcademieiMilitareCarol I (acces dinspre MetrouEroilor)spreSighisoara-Bistrita-Borsa. LaSighisoara (obiectiv din patrimonialUNESCO), admiram singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje", unite prin Scara acoperita. Sus se afla Bisericadin Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul a fost construit in sec. XIV, cu o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu Ceas, avand 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne vom plimba pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula.Continuam traseul spre Bistrita cu un popas in centrul orasului, prilej de a admira BisericaEvanghelica (patrimoniu istoric de sec. XVI), monument de arhitectura reprezentativ pentru tranzitia de la stilul gotic la cel renascentist. Seara sosire laBorsa, pentru cazarela hotel Paltinis(sau similar)

Ziua 2-24.12:BORSA -Bisericile POIENILE IZEI, BARSANA,BUDESTIsi SAPANTA-MOISEI(cca. 235km)
Dupa micul dejun,timp liberin statiunesau optional (105lei/pers),excursie laBiserica de lemn Poienile Izei, construita in 1632 (sunt indicii ca ar putea fi chiar o data anterioara sec. al XV-lea) si inclusa in patrimoniul UNESCO, nu a fost afectata de invazia tatara din 1717, fiind una din cele mai frumoase si bine conservate biserici din Maramures. Excursia optionala continua spreManastireaBarsana, atestata din sec. XIV, care a fost desfiintata la sf. sec. XVIII, vechea biserica de lemn (monument UNESCO) fiind mutata de sateni in 1806 mai aproape de vatra satului. Complexul monahal actual a fost recladit in 1994, in stil traditional foarte pitoresc si cuprinde: intrarea pe sub turnul clopotnita, biserica in stil maramuresean, pana nu de mult cea mai inalta biserica de lemn din lume, cladirea Staretiei, Casa Artistului (pentru a gazdui creatori de frumuseti sacre), chilii si anexe gospodaresti si un Muzeu al istoriei zbuciumate a manastirii. Urmeaza Bis.de lemn din Budesti(datata 1643), care pastreaza picturi murale de sec. XVIII si camasa de zale a haiducului Pintea Viteazul. Ne deplasam apoi spre Cimitirul Vesel de laSapana, faimos pentru crucileviu colorate,inedite prin picturile naive si versurile in nuante umoristice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Vizitam Bisericade lemn a ManastiriiSapanta -Peri, considerata cea mai inalta biserica delemn din lume (78m).Revenimapoi laMausoleul de la Moisei, dedicat victimelor masacrelor hortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizat aici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt masti traditionale maramuresene si doar 2 chipuri umane in memoria martirilor ucisi pentru vina de a fi romani.Sosimla hotelul dinBorsasine bucuram de Ajunul Craciunului.

Ziua 3-25.12:BORSA-BisericaROGOZ-Manastirea ROHIA (cca. 215km)
Dupa micul dejun,timp liber in hotelsau optional (75lei/pers),excursie Manastirea Rohia, construita in stil maramuresean in Tara Lapusului in 1923. Preotul paroh din Rohia a ridicat manastireain memoria fiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o la varsta de numai 10 ani. Unicitatea acestui sfant lacas este data si de bogata biblioteca cu peste 40.000 de carti si reviste cu tematica variata: istorie, arheologie, arta, poezie si proza, muzica, stiinte, etnografie, filosofie, psihologie precum si biografii, memorii sau jurnale. Excursia optionala continua cu o altabijuterie inclusa in patrimoniul UNESCO, biserica de lemn Rogoz, datand din 1663. Cu o arhitectura mai putin intalnita, biserica este bogat decorata atat pe exterior, cat si in interior, unde pictura din 1785 impresioneaza si astazi credinciosii si vizitatorii.Dupaamiaza ne intoarcem lahotel Paltinissiservim masa de pranz traditionalade Craciun.Cazarela hotel Paltinis(sau similar)din Borsa.

Ziua 4-26.12:BORSA-MOCANITA de pe Valea VASERULUI(cca. 45km)
Mic dejun. Dimineata devreme ne deplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumita mocăniţă, un tren cu aburi cu ecartament ingust construit in 1932, pentru a transporta busteni, functionand in prezent si in scop turistic, inscriindu-se intre atractiile emblematice ale Romaniei. Dupaamiaza ne intoarcem laBorsa, undecu speranta ca ne vom bucura de zapada,exploram partiile din apropiere.Cazare.

Ziua 5-27.12:BORSA-Manastirile MOLDOVITAsi VORONET-BUCURESTI(cca. 595km)
Mic dejun. Pornim spre Manastirea Moldovita dinsec. XVI,inclusa in Patrimoniu UNESCO.Admiram fresceleexcelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizatala 1537. Urmeaza alt obiectiv UNESCO, totctitorie a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), supranumita “Capela sixtina a Estului", contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mareparte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la bazamineralul azurit. Sosimin Bucurestiseara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Grup minim 35 pers.
Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20de persoane.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la unprogram similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 30pers. (25-29persoane) seva achita un supliment de 45lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturorobiectivelor din program.
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Nota:
In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurior de mai sus. In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher -anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
 

Data publicarii ofertei: 22.10.2020
Cod oferta: KLASS06
 
Rezerva Online
Daca doriti sa faceti o rezervare la aceasta oferta va rugam sa completati formularul alaturat si va vom contacta in cel mai scurt timp.
Nume *:
Email*:
Newsletter: vreau sa primesc Newsletter din partea agentiei.
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul din imagine*: Cod Securitate
Scopul colectarii datelor este pentru furnizare de servicii turistice sau oferte de turism. Nu sunteti obligata sa furnizat datele cu caracter personal. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Noutati
ATENTIE!
Dorim sa va informam ca ne-am mutat in online si va asiguram ca suntem 100% alaturi de dumneavoastra...
23/11/2020


Feed-back clienti Klass Tour
Aveti posibilitatea de a scrie o mini-recenzie deoarece parerea dvs. este un element important pentru noi, ca si agentie de turism - in plus, ajuta turistii sa faca o alegere informata, asa cum, probabil si recenziile celorlalti v-au ajutat pe dvs.
Sejur Lefkada, 09.08-22.08.2020, dna Vasile, Bucuresti - 31.08.2020
Hotelul Sirios 3* a fost usor de gasit, check-in-ul a fost foarte rapid. Camera spatioasa, curata; dat fiind situatia cu Covid-ul se facea curatenie doar la cerere. Lenjeria si prosoa ... citeste tot »
City break Valencia, 07.08-14.08.2020, dna Firiceanu, Campina - 24.08.2020
San Lorenzo hotel butique 3* este situat la intrarea dinspre grădinile Turia, vis-avis de pod, chiar la intrarea in centrul istoric, ușor de reperat dacă a fost studiată locația ... citeste tot »
Sejur Nisipurile de Aur, hotel Grifid Bolero 4*,01.08 -10.08.2020, Dl Tarcuta, Iasi - 14.08.2020
... citeste tot »
Sejur Albena-hotel Elitsa 3*, 31.07 - 03.08.2020, dna Nicolescu, Bucuresti - 12.08.2020
Plusuri : Hotelul Elitsa 3* - usor de ajuns .
Situat pe plaja lata - cu nisip fin . Intrarea in apa se face lin- Balcoanele - majoritatea dau spre plaja. Au aer conditionat - cam zgomotos - dar ... citeste tot »

Companii Partenere
Agentia de Turism Kusadasi
Modalitati de plata
Agentia de turism KlassTour
Tel. (+40) 021.330.43.02 | office@klasstour.ro
Bd. Dimitrie Cantemir Nr. 20, Bl.8, Sc.4, Ap.100, Sector 4
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism


Rezerva acum!Vorbeste cu noi!