Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.
Cauta:

Contactati-ne ACUM!
(+40) 021.330.43.02
Whatsapp Klasstour pe Skype Agentia de turism Klasstour


Newsletter
Fiti la curent cu ofertele de vacanta. Abonati-va la newsletterul nostru si primiti cele mai bune oferte direct in email.
Aboneaza-te!
Booking.com
Personalizeaza-ti vacanta!
Daca nu ai gasit ce doreai in ofertele noastre spune-ne ce vrei si te vom ajuta.
Comanda
Senior Voyage-Portugalia, parfumată ca vinul de Porto
Senior Voyage-Portugalia, parfumată ca vinul de Porto
Senior Voyage-Portugalia, parfumată ca vinul de PortoSenior Voyage-Portugalia, parfumată ca vinul de Porto
de la 520 Euro
/persoana

Senior Voyage Portugalia, parfumată ca vinul de Porto

 
Lisabona - Aveiro - Coimbra - Porto - Tomar - Fátima - Óbidos - Mănăstirea Batalha - Nazaré - Alcobaça
 
Program 7 nopti / 8 zile
 
Vino să descoperim cele mai faimoase locuri care definesc acest paradis din vestul Europei, intr-o aventură de o saptămană intre Porto și Lisabona. De la sate și orașe istorice, peisaje surprinzătoare pană la gastronomie savuroasă, vinuri unice și localnici afectuoși, Portugalia ni se destăinuie ca o gazdă generoasă. O destinație idilică unde vara se prelungește cu aroganță tot anul.
 
 de la 520 €/pers/sejur
Date de plecare 2022:
 • 18.04*, 25.04, 02.05, 09.05, 16.05, 23.05.2022
18.04 *supliment 70 euro/pers
 
Ce te va incanta in această călătorie
 • Un tur relaxat pe canalele din Aveiro la bordul unui moliciero, ambarcațiunea tradițională a orașului
 • Una dintre cele mai vechi universități ale lumii in Coimbra - candva capitala Portugaliei
 • O călătorie cu emblematicul tramvai galben al Lisabonei prin cartierul Alfama
 • Un pahar de Porto, chiar la el acasă, in orașul Porto
 • Vizita la celebra Mănăstire Batalha, cu arhitectură remarcabilă și de o serenitate cu totul aparte
 • O audiție de fado, muzică tradițională lusitană
 • Savoarea preparatelor culinare de pe coasta Portugaliei
 
Lisabona, bine te-am găsit! Imediat după aterizare, ne indreptăm spre cartierul nostru general din Figueira da Foz, stațiune populară printre turiștii portughezi de peste un secol, in prezent devenită populară și printre turiști din alte țări, la un complex hotelier cu plaja proprie. Atracțiile principale de aici sunt plaja generoasă și cazino-ul, completate de restaurante, cafenele și magazine de suveniruri pline de farmec local, indiferent de sezon. După ce te-ai instalat, te invităm să faci cunoștință cu ghidul care va prezenta programul zilelor următoare. După această intalnire de informare ai ocazia să iți faci propria listă de preferințe cu excursiile opționale dacă nu ai făcut-o incă.


Excursii gratuite:
 
 • Tur panoramic de Lisabona
Luăm un prim contact cu Lisabona printr-un tur paronamic prin care descoperim Podul Vasco da Gama și Parcul Naţiunilor, construit cu prilejul expoziţiei mondiale din 1998, parc în care se află Gara Oriente, Oceanariu, Pavilionul Cunoaşterii, Pavilionul Portugaliei, Turnul Vasco da Gama și telecabinele care merg de-a lungul fluviului Tajo. Atmosfera locului este de poveste, iar străzile pitorești animate de o forfotă pașnică. Lisabona are foarte multe de oferit. Nu o spunem doar noi, ci și sutele de mii de vizitatori care o vizitează în fiecare an. Deci, facem așa cum trebuie și promitem să revenim in excursia opțională de o zi dedicată capitalei. Turul panoramic se va realiza in prima zi de program, în drum de la aeroport spre hotel.
 

Nu ratati excursiile optionale:
 
1. Aveiro și Coimbra
Aveiro, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei este adesea supranumit "Veneţia portugheză", datorită ambarcațiunilor tradiționale ale orașului pictate in culori vii, care seamănă cu gondolele (moliceiros), a podurilor arcuite și a rețelei de canale pitorești. Primul lucru pe care il vom face este să urcăm la bordul unui moliciero, pentru un tur relaxat pe canale. Ne vom petrece restul timpului explorand centrul vechi, incercand mancarea tipic portugheză intr-unul dintre numeroasele restaurante de langă piața de pește și degustand dulciurile tradiționale ale orașului - ovos moles, deliciu inventat de calugărițele din cetate in urmă cu secole. Urmand coasta Atlanticului, la 13 km descoperim frumoasa stațiune Costa Nova, faimoasă pentru casele tradiţionale (palheiros) vopsite in dungi verticale şi orizontale viu colorate.
       Apoi ne indreptăm spre Coimbra, prima capitală a Regatului Portugaliei in perioada Evului Mediu şi gazda celei mai vechi universităţi din lume. Clădirea Universității domină orizontul, iar alte clădiri monumentale stau mărturie moștenirii regale a orașului. Facem o vizită in complexul universitar ridicat in secolele XVI-XVII, după care ne bucurăm de un tur al orașului vechi. Vom intalni studenți la fiecare pas pe străzile inguste, tineri imbrăcați in pelerine negre, in timp ce atmosfera este intregită de muzica fado, cantată de muzicieni stradali, oferindu-ne bucuria unui concert gratuit.


 
2. Porto.   Doar gandul la faima vinului de Porto ar fi de ajuns să sărim din pat și să ne pregătim cum se cuvine pentru acastă excursie. Un oraș eminamente romantic, așezat pe malurile raului Douro și al doilea ca mărime din Portugalia. La sosire, vom face un tur la pas prin hățișul de alei intortocheate, scări incrucișate, biserici baroce și poduri maiestuoase. Vom putea poposi la punctele arhitecturale emblematice: Palácio da Bolsa, Avenida dos Aliados, Turnul Clérigos și Librăria Lello, pe care o regăsim in cărțile din celebra serie Harry Potter. Apoi intrăm in cartierul Ribeira, patrimoniu UNESCO, un loc care ne va cuceri inimile pe veci cu labirintul său de straduțe in zig-zag, care se intinde pană la raul Douro. Avem ocazia de a experimenta o croazieră pe rau și admira indrăgitele rabelos - bărcile tradiționale utilizate pentru transportul butoaielor de vin Porto dinspre podgoriile din Valea Douro pană la cramele vechi de secole din port. La final, ce putem face mai bine dacat să savurăm faimosul vin de Porto, la o cramă din Vila Nova de Gaia?


3. Lisabona.Dedicăm acestă zi capitalei Portugaliei. Un tablou unic de arhitectură uluitoare, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice pitorești și aerul sărat al Atlanticului - vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, insă monumentul de pe varful cel mai vizibil este fără nicio indoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se intinde Belém-ul, un loc care nu trebuie ratat și punctul de start al turului nostru. Vizităm Turnul Belém, emblematică structură fortificată proiectată inițial ca far, cu rol important in descoperirile geografice ale portughezilor pe mare. In apropiere oprim la vasta și spectaculoasa Mănăstire Jeronimos, construită pentru a comemora intoarcerea lui Vasco de Gama din India și inclusă pe lista UNESCO. După atata explorare, ne răsfățăm cu o porție delicioasă de Pasteis de Belém, faimos desert portughez, intr-o cofetărie celebră.
            După momentul dulce, continuăm vizita cu un tur panoramic care ne dă ocazia să bifăm cateva repere arhitecturale și istorice de seamă: Biserica Estrela, Piaţa Marques de Pombal, Bulevardul Liberdade şi Piaţa Restaurării Independenţei. Timp liber la dispoziție pentru a explora in continuare cartierele fermecătoare ale orașului, restaurantele tradiționale sau bulevardele cu multe magazine. De neratat este colina Alfama, in care pierzi orice simț al direcției și pătrunzi literalmente in sufletul orașului. Evident, nu poți spune că ai fost in Lisabona dacă n-ai urcat sau măcar fotografiat cu unul dintre faimoasele tramvaie galbene, emblematice pentru capitală. Tramvaiul 28 care urcă prin  cartierul Alfama este o atracție musai de bifat de fiecare vizitator al orașului.
 
4. Tomar și Fátima. Tomar este unul dintre cele mai pline de farmec orășele din Portugalia. Insă ceea ce face ca Tomar să fie cu adevărat extraordinar este Mănăstirea Ordinul lui Hristos, ansamblu arhitectural monahal cu totul aparte, la origine fortăreaţă a ordinului Templierilor in secolul al XII-lea. Misteriosul ordin al templierilor deținea o putere enormă in Portugalia secolelor XII-XVI și a finanțat expedițiile care au dus la marile descoperiri ale epocii. Mănăstirea este expresia impietrită a măreției, fondată in 1160 de Marele Maestru al Templierilor.
       Următoarea noastră destinație Fátima, este unul dintre cele două locuri de pelerinaj din Europa - consfinţite de Papalitate - in care şi-a facut apariţia Fecioara Maria in fața a trei copii din satul din apropiere. Pe pajiștile de odinioară, acum se inalță două biserici impresionante ca mărime. Pentru catolici, Fátima este unul din locurile de pelerinaj cele mai de seamă, iar o vizită aici ne oferă o idee despre dimensiunea culturii religioase a acestei țări profund catolice.
 
 
5. Obidos și Mănăstirea Batalha. Pornim de dimineață spre Óbidos, descris adesea drept cel mai romantic sat medieval din Portugalia, una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei sau Oraşul Reginelor. Inconjurat de ziduri cu creneluri impresionane, in mijlocul orașului se inalță palatul regal construit de mauri. Óbidos ne aminteşte de singura regină portugheza care a fost sanctificată. Explorăm centrul vechi, palatul regal și obiectivele turistice de top ale orașului. Intrăm intr-o biserica istorică ce a renăscut ca librărie modernă și facem o pauză pentru a degustara lichiorul tradiţional Ginjinha, servit in pahare de ciocolată și alte bunătăţi locale.
       După-amiază plecăm spre Mănăstirea Batalha, una dintre cele mai de seamă comori naționale ale Portugaliei și printre cele mai reprezentative obiective arhitecturale in stil gotic din Peninsula Iberică. Mănăstirea are o anumită magie cu ornamentele sale complexe, manueline și structura acoperișului nefinalizată, a Capelei sugestiv denumită Imperfeitas. Aceasta reușește să uimească anual mii de turiști care vin in pelerinaj la Batalha.

6.Nazaré şi Alcobaça  
Nazaré este una dintre cele mai frumoase stațiuni de coastă din Portugalia, cu alei pietruite, casele pitorești și o plajă largă, ocrotită de o faleză stancoasă. Centrul orașului, plin de farmec și atmosferă, ne imbie cu restaurante care servesc fructe de mare, baruri primitoare, localnici in imbrăcăminte tradițională. Pentru o perspectivă diferită, urcăm la Promontório do Sítio, loc ideal de a face fotografii demne de revistele de călătorii. Nazaré este renumit pentru recordurile celor mai inalte valuri din lume. In condițiile potrivite, cele mari pot avea peste 30 metri inălțime - cat o clădire cu opt etaje. O plimbare la pas ne oferă apoi ocazia să identificăm locurile unde să oprim pentru a degusta bucătăria locală, in special pește proaspăt și fructe de mare la un preț excelent.
       Urmează micul oraș Alcobaça, cu un centru fermecător și multe poduri-bijuterie. Cea mai de seamă atracție este insă Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça, o abație din secolul al XII-lea, situată chiar in mijlocul targului, unul dintre monumentele memorabile ale patrimoniului UNESCO din Portugalia. Aici descoperim o poveste locală la fel de emoționantă ca Romeo și Julieta, insă mult mai tragică, povestea lui Dom Pedro, fiul regelui Dom Alfonso IV și a iubitei sale.
 
 
Hotel Costa de Prata Hotel 3*+

Localizare
Hotelul se bucură de o locație excelentă in Figueira da Foz, la 500 m depărtare de Fortul Santa Catarina și 280 m de Cazinoul Figueira. Plaja Claridade se află la 200 m depărtare față de hotel, astfel că turiștii se pot bucura oricand de o baie in mare.

Facilitati hotel
Oaspeții se pot relaxa cu o băutură la barul hotelului. Accesul WiFi este gratuit in intreaga proprietate.

 Facilitati camere
Camerele includ acces gratuit la internet WiFi, aer condiţionat, TV prin satelit și telefon. Ferestrele mari oferă multă lumină naturală. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.
 
Tariful include:
 • 7 nopți cazare la hotel 3*+ in Figueira da Foz
 • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 • Transport avion București - Lisabona - București
 • Taxele de aeroport
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Tur panoramic de Lisabona
 • Vizite ghidate conform descrierii
 • Asistență turistică pentru intreaga perioadă care include preluarea și insoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.
Tariful nu include:
 • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Mese de pranz
 • Cheltuieli personale
 • Excursiile opționale
 • Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoană/ zi
Excursii opționale
 • Aveiro și Coimbra: 45 €/ persoană 
 • Porto: 50 €/ persoană   
 • Lisabona: 60 €/ persoană              
 • Óbidos și Mănăstirea Batalha: 45 €/ persoană 
 • Nazaré și Alcobaça: 40 €/ persoană 
 • Tomar și Fátima: 45 €/ persoană 
 • Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea in avans, din țară, a minim 3 excursii opționale.
 • Nou! Reducere 15% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea in avans, din țară, a 3 excursii opționale - posesorii Senior Voyage Club Card.
 • Recomandăm rezervarea excursiilor inainte de plecare pentru o mai bună planificare a programului turistic.
 Note EXCURSII OPȚIONALE
 • Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.
 • In cazul in care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, plimbări cu barca, degustări sau mese de pranz.
 • Tarifele excursiilor opționale sunt valabile in momentul publicării programului, dar pot suferi modificari independente de agenția de turism.
 • Prețul oferit in momentul rezervării, inclusiv orice creștere sau reducere aplicabilă in acel moment, este prețul garantat.
 • Grupul minim pentru a organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
 • Excursiile opționale se achită in agenție sau la ghid, in euro.
Reduceri&suplimente
 • Supliment SGL: 175 euro
 • Reducere a 3-a persoană: 45 euro
 • Copil 0-1.99 ani: 95 euro (taxa de aeroport)
 • Copil 2-11.99 ani: reducere 100 euro (in cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu varsta sub 55 ani care nu au insoțitor peste 55 ani: supliment 50 euro
ObservațiI
 • Tariful afișat este pentru loc in cameră dublă.
 • Partajul nu poate fi realizat pe acest program.
 • Hotelul menționat in acest program poate fi modificat, in acest caz agenția oferind o alternativă similară.
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.
 • Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.
Bine de știut
 • Este necesară prezența la aeroport cu 3 ore mai devreme față de orele de plecare.
 • Fiecare pasager are inclus maxim un bagaj de cală, cu o greutate de pană la 20 kg și un bagaj de mană care nu poate depăși 7 kg.
 • Agenția de turism nu este responsabilă de eventualele modificări ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene și nici pentru eventualele modificări ale programului survenite datorită acestora.
 • Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.
 • Autoritățile locale iși rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a persoanelor care nu prezintă suficientă incredere. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații.
 • Minorii care călătoresc neinsoțiți de ambii părinți sau doar cu unul dintre părinți, trebuie să prezinte autorităților vamale acordul ambilor părinți sau al celui care nu-i insoțește, autentificat la notariat. Adultul care-i insoţeşte, in cazul in care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să prezinte și cazierul judiciar.
 • Grupul minim pentru a organiza acest program este de 20 persoane.
 • Plata se face in euro sau lei (curs BNR din ziua respectivă + 2%).
 • Tarifele pot suferi modificări in funcție de fluctuațiile taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.
 • Ca urmare a pandemiei coronavirusului, anumite obiective turistice acceptă doar plăți făcute cu cardul sau metode de plată fără contact (cu telefonul), in loc de numerar.
 

Data publicarii: 23.11.2021
cod oferta: klass04 (O)
Rezerva Online
Daca doriti sa faceti o rezervare la aceasta oferta va rugam sa completati formularul alaturat si va vom contacta in cel mai scurt timp.
Nume *:
Email*:
Newsletter: vreau sa primesc Newsletter din partea agentiei.
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul din imagine*: Cod Securitate
Scopul colectarii datelor este pentru furnizare de servicii turistice sau oferte de turism. Nu sunteti obligata sa furnizat datele cu caracter personal. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Noutati
ATENTIE!
Dorim sa va informam ca ne-am mutat in online si va asiguram ca suntem 100% alaturi de dumneavoastra...
23/11/2020


Feed-back clienti Klass Tour
Aveti posibilitatea de a scrie o mini-recenzie deoarece parerea dvs. este un element important pentru noi, ca si agentie de turism - in plus, ajuta turistii sa faca o alegere informata, asa cum, probabil si recenziile celorlalti v-au ajutat pe dvs.
City break Praga, 29.11 - 03.12.2021, dna Grecu, Bucuresti - 07.12.2021
Hotelul Theatrino 4* mi a plăcut ...l am găsit ușor (datorita d-nei Oana Matei...care ne a explicat fff bine).
Singura recomandare.... pt hotel ..
Are sauna..spa..etc ... citeste tot »
City break Istanbul, 27.11 - 01.12.2021, dna Gruber, Bucuresti - 02.12.2021
Locatia hotelului Golden Crown 3* foarte buna deoarece se afla in apropierea obiectivelor turistice principale. La hotel totul a decurs foarte bine, ckeck in, ckeck out curatenie, , camera spatioasa p ... citeste tot »
Sejur Baile Felix, 26.09 - 03.10.2021, dna Preuteasa, Sibiu - 20.10.2021
Totul a fost exact ca in ofertă: Hotelul TERMAL 3* este curat, bine aranjat, poziție superbă, imprejurimi minunate. Micul dejun și cina au fost peste așteptări, mancare gustoasă, puteai ține c ... citeste tot »
Senior Voyage Tara Bascilor, 05.10 - 12.10.2021, dna Cristescu, Bucuresti - 14.10.2021
Hotelul se afla intr-o localitate pe malul oceanului la o distanta de mers de cca 2 ore si jumatate de Bilbao-aeroporutul de aterizare. Pentru seniori in fiecare zi se pleca spre d ... citeste tot »

Companii Partenere
Agentia de Turism Kusadasi
Modalitati de plata
Agentia de turism KlassTour
Tel. (+40) 021.330.43.02 | office@klasstour.ro
Bd. Dimitrie Cantemir Nr. 20, Bl.8, Sc.4, Ap.100, Sector 4
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism


Rezerva acum!Vorbeste cu noi!