Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.
Cauta:

Contactati-ne ACUM!
(+40) 021.330.43.02
Whatsapp Klasstour pe Skype Agentia de turism Klasstour


Newsletter
Fiti la curent cu ofertele de vacanta. Abonati-va la newsletterul nostru si primiti cele mai bune oferte direct in email.
Aboneaza-te!
Booking.com
Personalizeaza-ti vacanta!
Daca nu ai gasit ce doreai in ofertele noastre spune-ne ce vrei si te vom ajuta.
Comanda
Senior Voyage - Maramures si bisericile din lemn
Senior Voyage - Maramures si bisericile din lemn
Senior Voyage - Maramures si bisericile din lemnSenior Voyage - Maramures si bisericile din lemnSenior Voyage - Maramures si bisericile din lemnSenior Voyage - Maramures si bisericile din lemnSenior Voyage - Maramures si bisericile din lemn
de la 189 Euro

Senior Voyage - Maramures si bisericile din lemn

 

Mănăstirea Rohia-Surdești -Budești -Sarbi -Mănăstirea Barsana-Desești -Sighetu Marmației-Cimitirul Vesel de la Săpanța -Baia Mare -Mocănița de pe Valea Vaserului -Ieud

Date de plecare: 10.05, 17.05, 24.05, 7.06, 14.06, 6.09, 13.09, 20.09, 27.09, 4.10, 11.10.2021

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai 

Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici.  

Vei avea ocazia sa vizitezi Romania si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti.

Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Modul de obtinere al  SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa www.seniorvoyage.eu

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut  prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului. 

Senior Voyage va ofera o noua destinatie de vacanta, pe meleagurile Romaniei, intr-un tinut cu biserici de lemn, bogatii legendare, peisaje impresionante si traditii stravechi. In Maramures au ramas intacte cultura, traditiile si viata taranului din trecut. Istoria acestui loc este transmisa prin graiul lemnului din biserici.

Maramuresul este o zona geografica si etno-culturala, compusa din Valea Maramuresului, situata pe cursul superior al Vaii Tisei si avand ca limite naturale: Muntii Oasului, Gutai, Tibles si Rodnei spre vest si sud, Muntii Maramuresului si Carpatii Padurosi la est si nord.

Ceea ce defineste cel mai bine acest teritoriu sunt cultura si istoria. Gasim in regiune nenumarate locuri istorice, muzee si case memoriale. Maramuresul este renumit pentru faptul ca a reusit sa isi mentina vii traditiile, prin conservarea monumentelor arhitecturale. Arhitectura maramureseana iese in evidenta prin elemente ca: porti de lemn cioplite cu maiestrie, case traditionale, biserici din lemn cu turnuri inalte. Aceste biserici decorate cu fresce reprezinta  mai mult decat simple muzee - sunt deschise si pentru public si chiar puteti asista la slujbe. Opt dintre aceste biserici au fost incluse in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Morosenii (asa cum sunt denumiti locuitorii acestui tinut) au incercat de-a lungul veacurilor sa isi pastreze portul popular si obiceiurile stramosesti. Marea lor majoritate inca mai poarta costume confectionate manual, participa la festivaluri folclorice, cantand la "cetera"(vioara) si la "zongora" (chitara) , dansand "hora".

Comuna Sapanta, situata la doar 4 km distanta de granita cu Ucraina este faimoasa in toata lumea pentru orginalul "Cimitir Vesel" pe care il gazduieste. Un altfel de cimitir, cu cruci pictate in culori vii peste care domneste un albastru special, care de mult timp poarta numele locurilor: Albastru de Sapanta. Mesterul Stan Ioan Patras, creatorul acestui cimitir, a cioplit prima cruce in 1935. Dupa moartea lui, in 1977, mestesugul i-a fost mostenit si continuat pana in zilele noastre de ucenicul lui, Dumitru Pop.

Fiecare cruce este diferita de cealalta: imaginile cioplite in lemn infatiseaza in mod naiv una din caracteristicile vietii celui ingropat acolo, iar epitafurile sunt scurte poezioare lipsite de obisnuitele clisee si pline de talc, scrise la persoana I, ca o spovada a raposatului insusi.

Program:

Ziua 1: București - Sighisoara - Dănești (aprox. 590 km)

Plecare din București spre Maramureș pe traseul Brașov - Targu Mureș - Dej - Baia Mare. Ne oprim la Sighișoara, unde ne relaxăm cu o plimbare prin cetatea medievală și avem posibilitatea de a lua pranzul. Sosire la hotel in Dănești (langă Baia Mare) pentru 4 nopți.

Ziua 2: Surdești -Budești -Sarbi -Barsana -Desești (aprox. 120km)
Unele dintre cele mai frumoase sate și biserici din lemn din Maramureș se află pe Valea Izei, pe care o vom descoperi astăzi. Vizităm bisericile din lemn din Surdești, Budești și Desești, toate in patrimoniul UNESCO și mănăstireaBarsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramureș. Satul Sarbieste locul perfect pentru vizitatorii pasionați de arta meșteșugarilor sau de instalațiile tehnice țărănești care astăzi par niște curiozități. Vedem o valtoareșio moarăpentru măcinat boabe și vizităm un atelier artizanal, pentru a afla mai multe despre un stil de viață devenit in alte locuri doar o amintire. In incheiere, degustăm horincă,mandria fiecărui moroșan, la o gospodărie din sat.

Ziua 3: Sighetu Marmației-Săpanța -Baia Mare (aprox. 180 km)
Incepem ziua cu Sighetu Marmației, vechea capitală a Maramureșului, pentru a vizitaMuzeul Satuluiși Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, amenajat in fosta inchisoare, unul dintre cele mai remarcabile din Romania. Pornim spre Săpanța pentru a aflapovestea insolitelor cruci din lemndin Cimitirul Veselși a meșterului popular care le-a creat: Stan Ioan Pătraș. La sfarșitul zilei facem oincursiune inBaia Mareși ne lăsăm sufletul săse incarce de istoria orașului.

Ziua 4: Mocănița de pe Valea Vaserului -Ieud (aprox. 189km)
Vă invităm să participați laexcursieopționalăde o zi (extracost).Alternativ, văputeți relaxa și bucura de facilitățile hotelului. Participanții la excursia opțională pleacădimineața devreme spre Vișeul de Sus, punctul de plecare al mocăniței care străbate pitoreasca Vale a Vaserului. Astăzi Mocănițade pe Vaser este singura cale ferată ingustă din Uniunea Europeană pe care mai circulă un tren forestier. După amiază ne oprimin Ieud, sat cunoscut de meșteri și vizităm biserică de lemn, un alt monument UNESCO.

Ziua 5:Muzeul de Mineralogie din Baia Mare-București (aprox. 540)
Ne pregătim de drumul de intoarcere, profitand, pe drum, de o vizitălaMuzeul de Mineralogie din Baia Mare, cu o colecţie de peste 16.000 de eşantioane,toate din minele din Maramureş. Multe dintre ele sunt piese rare sau unicate.

Atracții

Călătorește intr-o regiune rurală idilică, explorează sate pitorești, cu splendide biserici din lemn și fii martorul unor obiceiuri păstrate practic neschimbate de sute de ani.
 • Bisericile din lemn
Desăvarșit lucrate, cu turle impunătoare ce se avantă spre cer, biserici din lemn splendide fac parte integrantă din peisajul maramureșan. In intreaga Europă de Est există o puternică tradiție a bisericilor din lemn, dar atat cantitativ, cat și calitativ, exemplele cele mai grăitoare se găsesc in Maramureș. Dintre cele circa patruzeci de biserici din lemn păstrate, in jur de douăzeci dintre cele mai valoroase au fost restaurate in ultimii ani, iar opt dintre ele sunt incluse in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Incepand cu 1278, romanilor ortodocși li s-a interzis de către stăpanii maghiari catolici să iși inalțe biserici din piatră, așa că noul stil architectonic gotic a fost reflectat de aceștia in construcții din lemn. Apogeul perfecțiunii artistice este atins in sec. al XVIII-lea, după ultimele incursiuni tătare. Bisericile de la Surdești, Barsana, Budești, Desești, Ieud și Poienile Izei constituie cele mai frumoase exemple de acest gen.
 • Cimitirul Vesel de la Săpanța
Frumos sculptate și pictate in culori exuberante, insolitele cruci din lemn sunt una dintre marile atracții turistice ale Romaniei. Săpanța a devenit celebră datorită meșterului popular Stan Ion Pătraș (1908-1977). Cimitirul Vesel cuprinde o adevărată pădure de cruci infățișand portretele celor plecați pe lumea cealaltă sau scene din viața lor, alese de rude, la care Pătraș a adăugat propriile inscrisuri pline de duh, după cum a considerat de cuviință.
 
 • Mocănița de pe Valea Vaserului
Urcați dimineața devreme in trenul forestier care șerpuiește domol prin pitoreasca Vale a Vaserului. Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus pană la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă impădurită enormă, care pană la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Ca şi zonă ce face parte din Parcul Natural Munții Maramureșului, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană, utilizarea ei forestieră este insă permisă; obligaţiile ecologice asigură faptul că pădurea va fi conservată la capacitatea ei actuală. Călătoria pe Valea Vaserului, este pană astăzi o aventură. In mijlocul pădurii intunecate, sau pe pajiştile invadate de soare, in gările singuratice sau in tabăra energică şi zgomotoasă a muncitorilor din pădure, se deschide o lume fascinantă. 
 • Baia Mare
Capitala și cea mai mare localitate din Maramureș, Baia Mare se mandrește cu un centru istoric atrăgător, in plin proces de restaurare și cu cateva așezăminte muzeale de valoare, printre care se remarcă Muzeul Satului.
 • Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței
Acest memorial al durerii aduce un binemeritat și emoționant omagiu victimelor comunismului. Celulele au fost transformate in spații expoziționale. Inchisoarea Sighet a funcționat intre 1898 și 1977, perioadă in care a dobandit o notorietate intrecută de puține instituții de acest gen. S-a făcut remarcată in special intre 1950-1955, cand deținuți politici iluștri (foști miniștri, generali, academicieni și episcopi) au fost intemnițați aici. In cele 72 de celule au fost inghesuiți 180 de membri ai cercurilor conducătoare din epoca interbelică, cel puțin două treimi dintre ei in varstă de peste 60 de ani. Au fost tratați cu o cruzime infiorătoare și mulți și-au găsit aici sfarșitul. Printre aceștia s-a numărat și Iuliu Maniu, astăzi considerat martir al neamului. Politician incoruptibil, a organizat lovitura de stat din august 1944.
 • Porțile sculptate din lemn
Lemnul este sufletul viu și verde al maramureșeanului. Pentru vizitatorii satelor maramureșene, cea mai mare atracție o reprezintă arta prelucrării lemnului. Și astăzi se fac multe porți, multe dintre acestea minuțios sculptate, cu simboluri precum Pomul Vieții, soarele, luna, funia sau șarpele. Meșteri iscusiți sculptează cu migală porțile, dimensiunea și gradul de ornamentație al porții de intrare indicand, alături de numărul de animale și de bogăția veșmintelor, statutul familiei și gradul de prosperitate al acesteia.
 • Costumul popular
Nicăieri in Europa nu s- păstrat atat de bine tradiția costumului popular ca in Maramureș. Dacă străbați satele (indeosebi cele situate pe văile Mara și Iza) mai vezi si acum oameni imbrăcaţi in haine tradiţionale la muncile campului: la cosit , la strins fanul, la săpat… In zilele de duminică și de sărbători, ai privilegiul să asiști la un spectacol vestimentar colorat, oferit gratuit de localnici. De reținut că această “desfășurare de forțe" nu are nimic ostentativ și nici nu reprezintă vreun element din arsenalul marketingului turistic. Ea poartă amprenta autenticității, fiind o reminiscență a stilului de viață din societatea tradițională locală.
 • Meștesuguri tradiționale
Cultura traditională maramureșană se exprimă cu ajutorul meșteșugurilor vechi de ani de zile care incă se practică in zonă. Oamenii care confecționează clopuri, sculptori in lemn, femei care țes, morari sau fierari pot fi vizitați de turiști pentru a vedea cum iși continuă meșteșugurile și tradiția de ani de zile. Turiștii care vizitează acești artizani au posibilitatea de a-și cumpăra obiecte unice și invăța mai multe despre un still de viață devenit in alte locuri doar o amintire.
 • Salina Turda
Salina Turda datează din sec. al XVII - lea și in prezent, după recenta modernizare este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de sub pamant din lume. De asta sunt convinși jurnaliștii de la Business Insider, care laudă din nou obiectivul turistic din Transilvania, după ce la sfarșitul anului trecut au inclus Salina Turda in top destinații din lume despre care turiștii nici nu știu că există.

 

Hotel Secret Garden 4*
www.secret-garden.ro

Localizare: Secret Garden este situat in localitatea Dănești, la doar 15 kilometri de Baia Mare. Complexul constituie locul perfect pentru vacanțe, fiind situat departe de aglomerația orașului, in inima naturii, meritandu-și pe deplin numele de "Grădina Secretă".
Facilitati camere: Toate camerele dispun de TV prin cablu, Wi-fi gratuit, minibar, telefon, cabină de duș, uscător de păr, halat şi papuci de baie. Fiecare cameră este dotată, de asemenea, cu aer condiţionat.
Facilitati hotel: Oaspeţii de la hotelul Secret Garden pot folosi cele 3 piscine in aer liber sau piscina interioară, sala de gimnastică şi sauna. Totodată, hotelul oferă o gamă largă de tratamente de masaj, inclusiv un masaj cu pietre vulcanice fierbinţi. Secret Garden are un teren de sport multifuncțional (fotbal, tenis, baschet) cu instalație nocturnă, precum şi o sală de jocuri cu facilităţi de tenis de masă şi darts. Restaurantul hotelului serveşte o gamă largă de preparate culinare internaţionale, atat in interior, cat şi pe terasă.

189 euro/ persoana in DBL


Reduceri si suplimente:
•Supliment SGL: 70 euro
•Reducere a 3-a persoană: 10 euro
•Copil 0-2.99 ani: gratuit
•Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (in cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
•Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage Romania

TARIFUL INCLUDE:
 • 4 nopți de cazare la hotel 4* sau pensiune in Dănești (langă Baia Mare)
 • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 • Seară maramureșeană cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocarmodern, cu climatizare
 • Ghid insoțitor pentru intreaga perioadă.
TARIFUL NU INCLUDE:
 • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insă vă recomandăm să le incheiați)
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale
EXCURSII OPTIONALE NEINCLUSE IN TARIF:
 • biletul pentru mocăniță 50 lei/ persoana
 
BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD:
 • Intrare la Cimitirul Vesel din Săpanța
 • Intrare la Muzeului Memorial de la Sighet 
 

Observatii:

 • Tariful afișat este pentru loc in cameră dublă.
 • Hotelul menționat in acest program poate fi modificat, in acest caz agenția oferind o alternativă similară.
 • Plecările pe acest program se fac din București.
 • Turiștii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
 • Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.
 • Așezarea in autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul insoțitor conform diagramelor de imbarcare (in funcție de ordinea inscrierii turiștilor).
 • Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore. 
 • Avansul la inscriere este de minim 50%.
 • Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
 • Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse in program.
 • Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse in prețul pachetului.
 • Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursia opțională este de 15 persoane.
 • Ocuparea locurilor in autocar se face in functie de data inscrierii.


Data publicarii: 11.12.2020
cod: klass04 (O)

Rezerva Online
Daca doriti sa faceti o rezervare la aceasta oferta va rugam sa completati formularul alaturat si va vom contacta in cel mai scurt timp.
Nume *:
Email*:
Newsletter: vreau sa primesc Newsletter din partea agentiei.
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul din imagine*: Cod Securitate
Scopul colectarii datelor este pentru furnizare de servicii turistice sau oferte de turism. Nu sunteti obligata sa furnizat datele cu caracter personal. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Noutati
ATENTIE!
Dorim sa va informam ca ne-am mutat in online si va asiguram ca suntem 100% alaturi de dumneavoastra...
23/11/2020


Feed-back clienti Klass Tour
Aveti posibilitatea de a scrie o mini-recenzie deoarece parerea dvs. este un element important pentru noi, ca si agentie de turism - in plus, ajuta turistii sa faca o alegere informata, asa cum, probabil si recenziile celorlalti v-au ajutat pe dvs.
Sejur Ins. Creta, 24.07 - 31.07.2021, dna Poclitaru, Bucuresti - 04.08.2021
Hotelul Central Hersonissos 3* are doua clădiri, una de 3 stele una de 2,unde am fost cazați. Cred ca ar fi ok sa specifice tipul de camera la rezervare.
Nu recomand pentru cei care vor lini ... citeste tot »
Sejur Creta Chania + Atena, 22.07 - 27.07.2021, dl Pop, Bucuresti - 04.08.2021
Hotelurile alese din Creta Chania  la hotelKydo 4*  + Atena la hotel Herodion 4* au fost extraordinar de curate , cu serviciul zilnic excelent .
... citeste tot »
Sejur Hurghada, 17.04 - 24.04.2021, dl Munteanu, Cluj Napoca - 29.04.2021
Hotelul...minunat. Check-in-ul s-a facut in cateva minute. Am primit o camera cu 3 paturi, noi fiind 2 adulti si 2 copii; camera, cu vedere la una dintre piscinele resortului cu toate facilitatile si ... citeste tot »
Sejur Sharm el Sheikh, 14.03 - 21.03.2021, dna Sincu, Buzau - 23.03.2021
Locatie - hotel Royal Albatros Moderna 5* -  foarte buna, as recomanda cu caldura locatia oricui.
Totul a fost la suprelativ !  ... citeste tot »

Companii Partenere
Agentia de Turism Kusadasi
Modalitati de plata
Agentia de turism KlassTour
Tel. (+40) 021.330.43.02 | office@klasstour.ro
Bd. Dimitrie Cantemir Nr. 20, Bl.8, Sc.4, Ap.100, Sector 4
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism


Rezerva acum!Vorbeste cu noi!