Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.
Cauta:

Contactati-ne ACUM!
(+40) 021.330.43.02
Whatsapp Klasstour pe Skype Agentia de turism Klasstour


Newsletter
Fiti la curent cu ofertele de vacanta. Abonati-va la newsletterul nostru si primiti cele mai bune oferte direct in email.
Aboneaza-te!
Booking.com
Personalizeaza-ti vacanta!
Daca nu ai gasit ce doreai in ofertele noastre spune-ne ce vrei si te vom ajuta.
Comanda
Senior Voyage Istanbul 2020 - autocar
Senior Voyage Istanbul 2020 - autocar
Senior Voyage Istanbul 2020 - autocarSenior Voyage Istanbul 2020 - autocarSenior Voyage Istanbul 2020 - autocarSenior Voyage Istanbul 2020 - autocar
de la 95 Euro
/persoana/ pachet

Istanbul - capitala savorilor și experientelor orientale

 

De la 95 € + 65 euro (transport cu autocarul, ghid local, tur by night)
5 zile, autocar

 

Date de plecare 2020:
15.01; 22.01; 29.01; 05.02; 12.02; 19.02; 26.02,  04.03*, 11.03*; 18.03*; 25.03*; 01.04*; 08.04*; 15.04*; 22.04*; 29.04* ; 06.05*, 13.05*; 20.05*; 27.05*; 03.06; 10.06*; 17.06*; 24.06*; 01.07*; 08.07*; 15.07*; 22.07*; 29.07*; 05.08*; 12.08*; 19.08*; 26.08*;  02.09*; 09.09*; 16.09*; 23.09*; 30.09*; 07.10*; 14.10*; 21.10*; 28.10*; 04.11; 11.11; 18.11; 25.11; 02.12; 09.12; 16.12.2020

In această călătorie avem ocazia să descoperim comorile unuia dintre cele mai mari orașe din lume Istanbul: Moscheea Albastră - Sfanta Sofia - Palatul Topkapi - Marea Marmara - Insula Prinţului - Stramtoarea Bosfor - Palatul Dolmabahce

Preţul include
 • transport cu autocar climatizat, in zilele 1 şi 5;
 • 4 nopți de cazare la hotel de 3*
 • 4 mic dejun;
 • ghid local in ziua 2
 • tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor in ASIA;
 • croazieră pe Bosfor;
 • gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) in ziua 2
 • gustare tradițională (covrig cu susan, ceai sau cafea) in ziua 4
 • inghețată turcească (dondurma)
 • ghid insoţitor din partea agenţiei pe traseu. 

OPȚIONAL
Insula Prințului - 35 euro/pers.
Seara turcească  - 40 euro/pers.

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța in cele mai variate destinații turistice, in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
 
Nu sunt incluse in preţ
 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale;
 • Transportul in Istanbul și la obiectivele turistice.
Suplimente &reduceri
 • Supliment de single 65 €
*Pentru plecările din perioada 04.03-28.10 este un supliment de 20 euro/persoana.
**Pentru plecarea din 29.12 este un supliment de 40 euro/pers.
 • Pentru plecarea din 15.04 avem participare la slujba de Inviere la Biserica Romanească
 • Pentru plecarea din 29.12 masa festivă de Revelion este opțională (60 euro/pers.)
Modalitate de plata:
 • 50% /persoana la inscriere
 • diferenta de pana la 100% cu pana la 1 luna inainte de plecare
 
Ziua 1. București - Istanbul (625 km)Călătoria noastră incepe din cea mai modernă autogară din Romania - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Pentru că drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai să profităm de popasul prelungit și să admirăm Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (inalte de 80 m). Ridicată la comanda lui Selim II și inaugurată in 1575, moscheea este considerat unul dintre cele mai impunătoare edificii religioase din intreaga Turcie.
Istanbul te intampină seara ca un joc de lumini și umbre, lăsandu-ți imaginația să anticipeze incă de acum comorile de vizitat a doua zi. Zărim in treacăt forfota de oameni de la Podul Galata iar, in depărtare, se ridică impunătorul Turn Galata (clădit de Genovezi in 1348 ca turn de veghe asupra Bosforului) stand indiferent in perdeaua de lumini ambientale. Ne retragem la hotel. (Cazare in Istanbul).
 
Ziua 2. Istanbul - Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră,Günaydın! (Bună dimineața!) Mic dejun. Chemarea muezinului trezește orașul, pană și cel mai obosit călător uită de confortul cald și pufos al așternutului și incepe să-și impartă in gand orele pe obiective, muzee și bazaruri de vizitat.
După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, explorand străzile inguste cu ale lor case imbrăcate in lemn de stejar, pe acoperișurile cărora zărim din cand in cand siluetele zvelte ale pisicilor ciacare. Priveliștea te fură oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit in viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale insoțite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.
La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an. In complexul muzeal se află și mormintele sultanilor Mehmet III, Selim II, Murat III, Ibrahim I și Mustafa I.
 Moment de răgaz
Istanbul este, pe de o parte, orașul clădirilor monumentale cu toată incărcătura istorică, iar pe de alta capitala savorilor, gusturilor și deliciilor ce-ți lasă gura apă. Și ca să fie caruselul senzațiilor complet, ambientul sonor este ca un cadou neașteptat. Chemarea melodioasă la rugăciune a muezinilor oprește timpul in loc. După cateva minute, muzica vioaie a duduk-ului, a kamanchei și a blul-ui cu ale lor inflexiuni catifelat-orientale ne insoțesc in drumul nostru spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.
Nu poți spune că ai fost in Istanbul dacă nu ai vizitat Moscheea Albastră, probabil și cel mai fotogenic edificiu din Turcia. Respectand obiceiul local, ne descălțăm și ne luam pantofii cu noi in plasele special puse la dispoziție.
Monument și loc de rugăciune deopotrivă, Moscheea și-a caștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale in cascadă și cele 6 minarete zvelte il fac unic in toată lumea Islamică. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de impărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze și…
Moment de răgaz
Incearcă fish kebabul in micul port de langă Podul Galata. Ți se vor servi macrou proaspăt, prăjit direct in barcă și paine caldă, iar restul de ingrediente ți le adaugi chiar tu din vasele inșirate pe tarabele de pe faleză. Alături, nu este exclus să fii atras de midii umplute cu orez, stropite cu zeamă de lămaie. Un deliciu căruia puțini i se pot opune.
Seara ne prinde pe mare, in Stramtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelșugate.  Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul). İyi geceler! (Noapte bună!)
 
Ziua 3. ISTANBUL - Insula Buyukada (Insula Prințului) Turul insulei incepe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara pană la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, inguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați in timpul liber. Pranzul este, de asemenea, inclus la un restaurant local.
 
Ziua 4. ISTANBUL - Palatul Dolmabahce  - Marele Bazar. Mic dejun. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupă cu aroganță cate o palmă de pămant pe două continente - Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al autorității și grandorii imperiului otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu il ratează niciun vizitator, in drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste. După vizita la Dolmabahce ne indreptăm spre Marele Bazar, dar mai intai…
Moment de răgaz
Savurează o inghețată turcească veritabilă, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vanzătorul ambulant, pus pe șotii, jongland cu cornetul plin de delicioasa cremă ca un adevărat prestidigitator. Inghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar și de mastic, o rășina obținută din arborele de mastic. Este atat de densă și de lipicioasă, incat uneori se consumă cu furculița și cuțitul. Inghețata turcească se topește mult mai greu decăt cea obișnuită, iar adevărații iubitori de inghețată spun că trebuie să mănanci dondurma cel puțin o dată in viață.
        Pranzul după inghețată va fi doar o introducere sumară a celui mai important obiectiv din această zi, Marele Bazar. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cat de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se intinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.
Mai bine de cinci secole, in acest oraș, in special seara, se dansează și se trage din narghilea. Aceasta e surpriza zilei - o seară tradițională turcească unde vom urmări spectaculosul dans al dervisilor rotitori, la un restaurant cu bucate tradiționale turcești și inevitabilul ceai aromat. (opțional 40 euro/pers.)
Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experiența rămăne una plină de savoare și de emoții mixte.
 
Ziua 5. Istanbul - București (625 km). Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curand...!) Lasăm in urmă orașul care se intinde pe 2 continente și ne indreptăm spre casă. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucureşti după 21.30, in funcţie de trafic şi formalităţile vamale

Trebuie să vezi
 
Biserica Sf. Sofia (cu ghid local). Cel mai cunoscut monument din Istanbul este muzeul Sfanta Sofia. Pe rand biserică, moschee și din 1935 muzeu, Hagia Sofia ("Sfanta Ințelepciune", "Ințepelciunea Divină") este clădirea ce simbolizează: trecerea de la cultura europeană la cea orientală, gloria Imperiului Bizantin și apogeul celei mai fertile prioade din istoria romanității orientale - domnia lui Iustinian.
 
Marele Bazar. Marele Bazar este una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de străzi acoperite. A fost creat din ordinul sultanului Mehmet al II-lea in iarna anului 1455, la scurt timp după cucerirea Istanbulului de către otomani (1453). La inceput, in Marele Bazar se comercializau numai textile şi de aceea a fost numit “Cevahir Bedestan" ("Bedesten" in persană insemnand "bazarul vanzătorilor de panză").
 
Insula Buyukada (opțional, 35 euro, masa de pranz inclusă)
După ce traversați Marea Marmara cu vaporul, veți ajunge pe insula Buyukada pentru a vă petrece timpul explorand frumusețile insulei cu căruța trasă de cai. Pe Büyükada, aflați despre istoria insulei de la ghidul dvs., de ce vehiculele motorizate lipsesc, auziți despre mănăstirile creștine care au stat aici in timpul domniei erei byzantine, precum și alte informații despre arhitectura clădirilor de pe insula.
 
Seara turcească (opțional, 40 euro, masa de seară inclusă)
Se imbină mese tradiționale cu muzica și dansul, oaspetii avand astfel ocazia să descopere și să experimenteze cultura locală. Seara turcească include: o gustare locala, o băutură răcoritoare și un spectacol de dansuri tradiționale din care nu lipsesc dervisii cu binecunoscutul lor dans rotativ. Dacă alegeți ca mod de distracție un astfel de spectacol, fiți pregătiți să vă "teleportați" in timpul conducătorilor Imperiului Otoman.Bine de Ştiut

 • Autorităţile vamale işi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul işi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată in afara graniţelor Romaniei, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele in care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să indeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult insoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i insoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i insoţeşte, in cazul in care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de insoţitorul de grup.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 • Aşezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in ţară 
 • Grup minim 35 pers.

FORMALITATI
La frontiera  este obligatorie detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni.
 
  Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

Data publicarii: 23.10.2019
cod:klass04 (O)
Rezerva Online
Daca doriti sa faceti o rezervare la aceasta oferta va rugam sa completati formularul alaturat si va vom contacta in cel mai scurt timp.
Nume *:
Email*:
Newsletter: vreau sa primesc Newsletter din partea agentiei.
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul din imagine*: Cod Securitate
Scopul colectarii datelor este pentru furnizare de servicii turistice sau oferte de turism. Nu sunteti obligata sa furnizat datele cu caracter personal. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Feed-back clienti Klass Tour
Aveti posibilitatea de a scrie o mini-recenzie deoarece parerea dvs. este un element important pentru noi, ca si agentie de turism - in plus, ajuta turistii sa faca o alegere informata, asa cum, probabil si recenziile celorlalti v-au ajutat pe dvs.
Circuit&sejur: Egiptul Antic-Croaziera pe Nil, 02.03 - 09.03.2020, dna Teodorescu, Bucuresti - 11.03.2020
Hotelul, curat.Mancarea, diversificata si suficienta.Personalul destul de amabil.
Dar, lipsa WIFI din hotel si existent in dreptul receptiei numai, ne-a dat senzatia ca suntem rupti de lume. Pa ... citeste tot »
Revelion Balchick, 30.12-02.01.2020, dna Preuteasa, Sibiu - 10.01.2020
Hotelul Helios 3* a fost usor de găsit, personalul de la recepție superamabil, vorbitor de limba engleză.Toată perioada ne-au indrumat cu tot ce am fost interesa&# ... citeste tot »
Sejur Hurghada, 30.11 - 07.12.2019, dna Dorea, Iasi - 09.12.2019
La hotel am mers cu reprezentantul agentiei, vorbitor de limba romana, care ne-a indrumat si ajutat pentru a face check-in-ul. Pana am primit camerele, am fost indrumati sa luam cina tarzie. ( am ajun ... citeste tot »
City break Florenta, 17.11 - 20.11.2019, dl Ciurariu, Bucuresti - 25.11.2019
Hotelul Delle Natione 3* este foarte aproape de statia de tramvai care ne-a adus  de la aeroport.
La hotel cazarea bună,micul dejun mulțumitor.Din pacate a fost ... citeste tot »

Companii Partenere
Agentia de Turism Kusadasi
Agentia de turism KlassTour
Tel. (+40) 021.330.43.02 | office@klasstour.ro
Bd. Dimitrie Cantemir Nr. 20, Bl.8, Sc.4, Ap.100, Sector 4
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism


Rezerva acum!Vorbeste cu noi!